luni, 24 aprilie 2017

Ghid pentru realizarea unei instalatii termice

Instalatiile termice sunt tot mai populare in ziua de azi si aduc o multime de avantaje precum mai mult confort in propria locuinta sau in orice spatiu, dar si economii semnificative, in special in cursul iernii. In schimb, multi se intreaba cum se executa o instalatie termica, iar procedurile sunt destul de complexe si trebuie efectuate doar de catre cei mai bine pregatiti din domeniu. Asadar, totul trebuie sa inceapa prin alegerea variantei optime, in functie de nevoi si preferinte, fiind importante puterea centralei, dar si a tipului de combustibil folosit.



Instalatia trebuie sa fie efectuata de catre o firma specializata in acest domeniu, iar cei din Bucuresti si din Ilfov pot apela cu incredere la Pro Constructo, fiind profesionisti si se pot adapta de minune la fiecare situatie in parte. Mai apoi, trebuie sa se aleaga si solutia optima de incalzire, adica cea obisnuita, prin podea si nu numai, dar si a modului in care sa fie preparata apa calda, adica instant sau prin intermediul unui boiler. La fel de esentiala este si optarea pentru anumite tipuri de materiale utilizate, cel mai popular fiind cuprul datorita faptului ca e rezistent, iar in cazul in care se deterioreaza, poate fi inlocuit cu usurinta. 

Ulterior se aleg caloriferele in functie de necesitati si preferinte, dar si a firmei care sa efectueze instalatia termica si care sa aiba obtinute toate autorizatiile necesare in acest sens. Apoi urmeaza pregatirea planului si a manoperei, cumpararea centralei termice si a tuturor materialelor necesare pentru ca totul sa fie pus in aplicare.


Dupa ce se realizeaza si sistemul de incalzire, trebuie efectuate mai multe teste, astfel incat specialistii sa se asigure ca totul functioneaza in mod corespunzator. In tot acest timp se obtin si toate actele necesare, urmand punerea in functiune a dispozitivului si derularea propriu zisa a centralei conform rigorilor impuse de ISCIR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu