joi, 21 aprilie 2016

De ce sa mergem la Psihoterapeut

Vizitarea unui psihoterapeut din Bucuresti poate sa reprezinte cea mai buna solutie pentru depasirea unor momente dificile din viata. Fiecare persoana este unica, astfel ca pentru fiecare problema intampinata de acestia, specialistii din domeniu vor gasi o modalitate unica de a o depasi, insa este esential ca pacientii sa isi doreasca cu adevarat si sa se dedice activatii.

De ce merg oamenii la psihoterapeut?

De cele mai multe ori, oamenii apeleaza la serviciile acestora pentru a combate diferite sentimente cauzate de o multime de factori. De la diferite fobii, la anxietate, probleme cu persoanele apropiate, depresie, stari generale de disconfort sau chiar simplele nemultumiri, toate au efecte negative, care poate ca la inceput sunt trecute cu vederea, insa pe parcursul timpului se agraveaza.

Prima sedinta  


In cadrul primei sedinte, de cele mai multe ori, specialistul se va familiariza cu pacientul, astfel incat sa afle cat mai multe informatii despre situatia care aduce nemultumiri, iar dupa o evaluare va constata cu aproximatie numarul de sedinte necesare pentru combaterea acesteia.

Psihoterapeutii 

Cu toate ca fiecare gand poate fi discutat cu persoanenele apropiate, iar acestia ofera sfaturi cum cred de cuviinta, de multe ori poate sa nu fie suficient pentru ca cineva sa depaseasca un moment mai dificil al vietii. Din aceste motive, psihoterapeutul este cea mai potrivita persoana cu care se poate discuta despre fiecare gand negativ, despre orice situatie care aduce nesiguranta si orice problema.

De asemenea, psihoterapeutii, pe langa faptul ca sunt specializati in ascultarea si combaterea
dificultatilor intampinate de oameni, acestia sunt ca niste interlocutori neutri. Adica, spre deosebire de un prieten sau un apropiat, nu va avea nicio reactie care se poate dovedi a fi deranjanta si care implicit sa atraga si un sentiment de retinere. Cu alte cuvinte, un simplu consult poate reprezenta solutia ideala pentru depasirea oricarui moment greu al vietii noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu